DET BÖRJAR MED GOLVET

Ett fint trägolv förhöjer känslan i hela rummet


Dammfri golvslipning

När golvet har uppnått en ansenlig ålder, utsatts för hårt slitage eller när det är dags för nytt utseende på trägolvet- då behövs en totalrenovering av ert trägolv. När vi utför golvslipning gör vi det dammfritt. Genom att direkt samla upp slipdammet i påsar förbättrar vi arbetsmiljön, ger dig som kund en trevligare upplevelse och minskar påverkan på miljön då vi kan eliminera skadliga partiklar i luften.

Alla trägolv kan slipas och renoveras så länge det finns tillräckligt tjockt ytskick. När vi slipat ditt golv är det dags för grund- och ytbehandling i form av lack eller olja. När vi är klara med ert golv kommer det garanterat se ut som nytt igen och ni kommer att kunna ha glädje av ert golv i många år framöver.

Ytbehandlingar

När golvet är nytt rekommenderar vi en första ytbehandling, en så kallad installationsbehandling som ger golvet ett extra skydd. Ytbehandlingen håller ditt golv vackert samt ger dig en bättre städyta. När ett trägolv är nyslipat eller obehandlat börjar vi med att rengöra golvet från damm för att sedan applicera och skonsamt massera in lämplig olja i träet i takt med att träet tar upp den.

Vi är mycket flexibla i våra metoder för att du som kund skall bli helt nöjd. Om du som kund önskar en färg eller nyans på ert golv kan vi erbjuda ett stort utbud av infärgningar och pigmentering av nyslipade golv. Längre ner på sidan finns några exempel på nyanser och i vårt galleri kan du hitta en del av våra utförda arbeten. Vill du lära dig mer om infärgning och pigmentering rekommenderar vi er att titta in på Zarbets, Duri och Osmo för ytterligare läsning.

GOLVVÅRD

Efter utförd behandling lämnar vi instruktioner om hur golvet ska skötas på bästa sätt. Fråga oss om långsiktiga lösningar vad gäller golvvård. Vi tecknar gärna serviceavtal, vilket innebär att vi kommer och besiktigar golvet samt utför golvvård med bestämda, överenskomna intervaller.

GOLVSKÖTSEL


Lackat golv

Vid lackat golv är vanlig dammsugning oftast det enda som behövs. Vid behov kan den lackerade ytan rengöras med vatten och neutralt rengöringsmedel. Men tänk då på att använda väl urvridna trasor, då golvet inte bör bli för vått. Skulle fläckar uppstå från t.ex. mat och dryck kan du använda ett svagt alkaliskt rengöringsmedel. Vid svårare fläckar från gummi och färgpennor skall fläcken tas bort omedelbart och då med lacknafta. Tänk på att förse er ingång med en dörrmatta. Genom att den redan i ingången samlar upp smuts och grus håller ert golv sig fint mycket längre.

Oljat golv

Oljat golv föredrar torra städmetoder. Vid behov kan golvet rengöras med en väl urvriden trasa och golvsåpa. Tänk på att aldrig ta för mycket vatten, följ doseringsanvisningarna från golvsåspan. Fläckar från mat och dryck kan tas bort med neutralt rengöringsmedel medans svårare fläckar som fett och färg bäst tas bort med lacknafta och då omedelbart. Genom att den redan i ingången samlar upp smuts och grus håller ert golv sig fint mycket längre.

NÅGRA BEGREPP VI ANVÄNDER


Dammfri Slipning

- Minimalt med damm, bra för kunden och bra för arbetsmiljön

Oljning

- Mer träkänsla och en mattare yta.

Hårdvax

- En sidenmatt tålig yta med mycket träkänsla

Lack Pallman

- Lackning med den absolut bästa vattenbaserade enkomponetslacken på marknaden.

Lack Traffic

- En tvåkomponebts vattenlack för offentlig miljö

Infärgning

- Färga ditt golv i nästan vilken färg du vill. Det görs med lut, olja, vax eller zarbets.

Spackling

- Man spacklar golvet för att täta springor och glipor i golvet.

Mellanslip

- Vid första lackningen reser sig träet, detta slipas bort, därefter lackas golvet igen.

Kantslipning

- Slipning av kanter med en mindre maskin

Scradslipning

- Slipning som kapar träfiberna horisonellt, detta motverkar träresning.